door Yorick Bonnema

Op zaterdag 28 oktober werd in De Oase in IJsselstein een scheidsrechterscursus MCR gehouden. In de oase van rust, slechts verstoord door de plaatselijk linedance-club in de grote zaal, stond een internationaal gezelschap van maar liefst 8 personen klaar om deel te nemen aan de cursus, en hopelijk het certificaat mee naar huis te nemen.
Onze zuiderburen waren vertegenwoordigd door een 4-mans team, waaronder Peter en Michel Michiels, die hun kennis kwamen opfrissen na de cursus meer dan 10 jaar geleden al een keer behaald te hebben. Vol goede moed begon de interactieve sessie met veel ervaringen vanuit cursusleiders Anneke Keyl en Anton Kösters, en ook scherpe vragen vanuit de cursisten. Halverwege kwam er een welverdiende lunch, verzorgd door Greet Gijsen, die wij ons zeker lieten smaken.

Aan het einde van de dag kwam dan het spannende laatste loodje: de toets. In de ruimte, die langzaamaan steeds warmer werd, werd gezwoegd om het felbegeerde certificaat binnen te halen. Na de toets was het wachten op de uitslag. Peter en Michel bleken de regels nog niet verleerd te zijn. Tevens mogen wij drie nieuwe scheidsrechters verwelkomen: Marieke Verheyden (BE), Ivar Bouwman en Yorick Bonnema. Van harte gefeliciteerd!