door Olav Sommers

Afgelopen weekend, 2 en 3 september, werd op en rond het Maschsee in Hannover de plaatselijke triatlon gehouden. Aan dat parcours lag een atletiekstadion waar in datzelfde weekend het Duitse kampioenschap meerkamp werd afgewerkt (10-kamp voor de heren, 7-kamp voor de dames). En of dat alles nog niet genoeg politie inzet vereiste was er tegenover de atletiekbaan een jeugdherberg waar het German MCR Open 2023 werd gespeeld. Kortom alles wat topsport vertegenwoordigt was verzameld in Hannover.

Donderdagavond werden de deelnemers aan het toernooi onaangenaam verrast. De aanvangstijd van 9 uur, wat toch al serieus vroeg is voor de eerste ronde, werd vervroegd naar het onmenselijke half negen. Voor de verandering was de organisatie nu wel klaar om alle deelnemers (56 stuks) meteen in te schrijven. Helaas was een Oostenrijkse deelnemer helemaal niet op komen dagen, uiteraard zonder bericht. Daar had de organisatie een heel controversiële oplossing voor gevonden. Er had zich namelijk een persoon gemeld die op vrijdag de eerste beginselen van het edele mahjongspel had geleerd en die zaterdag en zondag wilde komen kijken hoe het spel tactisch gespeeld moest worden. Nou, dat werd dus de invaller. En zoals het dan altijd gaat snoept zo’n beginner  dan ook nog punten van zijn tafelgenoten af.

In de Afrika-zaal stonden 14 tafels gereed voor 56 spelers. Een derde van het deelnemersveld hadden de Franse en de Nederlandse nationaliteiten. Dat zal straks tijdens het EK in Valencia ook het geval zijn. De Fransen pakten de plaatsen 1, 2, 9, 10, 12, 14, 15, de Nederlanders 13, 29, 30, 31, 39, 40, 50. Hier ligt een mooie uitdaging voor de NMB.

 

v.l.n.r. Anton Kösters (30e), Ronald Lammers (50e), Jacqueline Oudshoorn (29e), Olav Sommers (31e), Erna Teeuwen (52e), Ad van der Linden (13e), Dimphy van Grinsven (40e) en Pauline van der Linden (39e)