Het verheugende aantal van 14 mahjongclubs vaardigde een kwartet spelers uit eigen rangen af naar de derde editie van het Nederlands Kampioenschap voor clubs (in de MCR-variant).
Alle 56 deelnemers arriveerden tijdig in het ruime, geklimatiseerde Dorpshuis van Vogelenzang, vlakbij de Noord-Hollandse kust. Daar werden ze hartelijk verwelkomd door het organiserende Bamboe Acht, dat vorig jaar de landstitel veroverde.

Het ervaren kwartet van Riichi-club Niji nam de beste start met 10½ tafelpunt. Voorafgaand aan de tweede speelronde bleek een correctie van het loopschema nodig omdat sommige spelers elkaar nogmaals dreigden te treffen. Een snelle, simpele ingreep loste de situatie echter op voordat deze een probleem werd. Het Niji-viertal bekommerde zich er niet om en verstevigde zijn leiding met 11 tafelpunten.  Na de lunch stokte het ritme en nam Haagse Kringen het commando over met een puike ronde van 14 punten.

Met drie stabiele rondes had het Almeerse Mahjong Genootschap zich op de derde plaats genesteld, klaar om de sprong naar het kampioenschap te wagen. Aan de betrouwbare hand van Lino Zuppelli (vier winstpartijen) gaven de spelers van de Residentieclub de titel niet meer prijs. Met tweemaal tafelwinst en drie aanvullende punten totaliseerden ze 40½ tafelpunten, ruimschoots genoeg om de wisseltrofee over te nemen van regerend landskampioen Bamboe Acht. Niji  – mede dankzij een ‘wonderhand’ (kleine drie draken + vier gesloten pungen) van Marjoleine Lips – en Het Mahjong Genootschap consolideerden hun respectievelijke podiumplaatsen.

De nieuwe landskampioenen: Eva van Duijn, Jeannette Bronsgeest, Lino Zuppelli en Nico Mulder (vrnl)

Het deelnemersveld

De top 3 (vlnr): Het Mahjong Genootschap (3e) – landskampioen Haagse Kringen – Niji (2e)