door Olav Sommers

Waar het in Nederland maar niet wil lukken om in de universiteitssteden het riichi van de grond te krijgen, daar gaat het in België en Duitsland juist ontzettend goed. Onlangs waren de eerste toernooien in Brussel en Leuven en afgelopen weekend was Berlijn aan de beurt. Met 84 deelnemers was het meteen een enorm succes. Overal moesten spellen en junkmats worden geleend. Natuurlijk ook bij de Nederlandse Mahjong Bond. Op deze momenten beseffen we ons maar weer eens wat een goed georganiseerde en rijk uitgeruste organisatie we eigenlijk hebben. Maar genoeg veren in onze eigen reet.

De wedstrijd zelf was voor de vier Nederlanders er vooral eentje van de gezelligheid en culinaire bezoekjes. Olav Sommers, onlangs nog winnaar in Boekarest en opgeklommen naar de tweede plaats op de Europese ranking, bakte er niet veel van. Na een goede start met twee eerste en een tweede plek stortte het hele bouwwerk in. Met slechts derde en vierde plekken restte een 49e plaats in de eindrangschikking.
Maar het kan altijd nog beroerder zoals Dimphy van Grinsven (52e), Sandra van Wijngaarden (60e) en vooral Jacqueline Oudshoorn (75e) bevestigden. Wellicht dat het ontbreken van vaste reisgenoot Marjoleine Lips daaraan ten grondslag lag. Zij moest om medische redenen achterblijven in Nederland. We wensen haar veel sterkte met het herstel.