door Foppe Bakker

Onder de 52 spelers bij het Oranda Sai Kou waren afgelopen zaterdag opvallend veel Belgen, daarnaast waren er twee Duitsers en een Fransman. Na de eerste hanchan van dit MERS-I riichi-toernooi stonden Jacqueline Oudshoorn 1e en Jack Main 2e. De rode lantaarn was in handen van Ieneke Marsidi. Na de 2e hanchan stond Hanneke Morel fier aan kop gevolgd door Jack Main en Léonie Serrier. De strijd ontbrandde volledig in de 3e hanchan. Main nam resoluut de leiding in handen, gevolgd door Morel en Serrier volgde op gepaste afstand als derde.
De 4e hanchan zorgde voor een kentering; Main scoorde een dikke minscore (-37000), Morel een minieme plus (1200), Serrier scoorde een kleine min (-12000). Het bood een aantal spelers de kans zich te mengen in de strijd om de topposities. Zo zette Eveline Broers een eindsprint in en kwam Ivar Bouwman met een score van 40.500 sterk opzetten.
In de 5e hanchan moesten zoals dikwijls de prijzen dus worden verdeeld. Léonie Serrier totaliseerde in die ronde 44.880 punten, voldoende voor de eindzege. Het was mooi te zien dat de Belgische dit totaal niet verwachtte. Eveline Broers steeg met haar ultieme sprint (26.900) naar de tweede plaats en Hanneke Morel stelde – ondanks een kleine minscore in de laatste hanchan een podiumplaats zeker.
Opvallend was wel dat de verschillen tussen de top drie steeds ongeveer 10.000 punten verschil te zien gaf.

vlnr: Eveline Broers, Léonie Serrier en Hanneke Morel

Uitslag