nmb_ranglijstleider_anton_kosters_2Ranglijstleider Anton Kösters reisde dit weekend niet af naar Hengelo voor het Rode Draak Twente-toernooi. Nummer twee Eveline Broers speelde daar wel en wist haar achterstand in de strijd om het Nederlandse MCR-Kampioenschap tot 3 punten terug te brengen.
Marianne Croeze sloeg het Negen Poorten-toernooi in IJsselstein over om te spelen in het Italiaanse San Gimignano (resultaat: 8e plaats). Met haar ongeslagen toernooiwinst in Hengelo toonde ze aan een serieuze kandidaat te zijn voor de nationale titel. Ze stoomde op naar de derde plaats in de tussenstand, op 4 punten van koploper Kösters.
Nu zes toernooien zijn gespeeld is op de nieuwe ranglijst bij diverse spelers het slechtste resultaat weggestreept.
Het zevende toernooi op de agenda is dat van Skôn Spel, op 22 oktober in Berghem.