marathon_kleiner

Al eerder is gemeld dat op 2 juli in Huizen de eerste NTS 24-uurs marathon plaatsvindt. De uitnodiging daarvoor was niet aan dovemansoren gericht, want binnen twee weken hadden de gewenste 8 teams zich aangemeld. En dat terwijl de organisatie eerst twijfelde of er überhaupt wel animo voor zou zijn! Dat had overigens meer betrekking op het lange spelen dan op de populariteit van het spelletje. Het NTS is altijd enthousiast gespeeld, wat ook blijkt uit het feit de Bond zich weer meer gaat inzetten voor deze speelstijl.

Onder de deelnemers –spelers uit Delft, Alphen en Hilversum- bevinden zich allemaal toernooispelers, dus men is aan elkaar gewaagd en men kent elkaar. Best geruststellend als je zo lang op elkaars lip zit. Het staat ongetwijfeld garant voor mooie potten Mahjong. Overigens zal het niet zozeer om de prijzen gaan, maar om het gezamenlijk volbrengen van de 24 uur. Toch zullen er wel degelijk standen bijgehouden worden en zal er een winnend team zijn. Dat hoort er natuurlijk bij.

Initiatiefnemers Janet Visser, Jennemiek van Gestel en Joost van Doorne zijn zeer tevreden over de aftrap van wat misschien een levendige traditie gaat worden.
“Eerst gaan we eens kijken hoe dit iedereen bevalt. De opzet, de locatie en de spirit. Vanuit die learnings gaan we boetseren aan hopelijk iets blijvends.”

Het belooft dus een aangenaam spektakel te worden. De eerste wilde plannen voorzagen zelfs in het opzetten van een live-stream vanuit Huizen, maar besloten is zich eerst op de basics te richten. Wel zal hier op de site natuurlijk achteraf een uitgebreide sfeerimpressie te zien zijn. Dan zal duidelijk zijn welk team heeft gewonnen, hoeveel en welke limietspellen er gescoord zijn, hoe de knakworsten om drie uur ’s nachts rondgaan en wie er in de naastgelegen tuin stiekem een uiltje knapt… als het zwoel zomerweer wordt.

De organisatie staat absoluut open voor tips rond de invulling. Want het zou zonde zijn om die niet mee te nemen. Heeft iemand ervaring met een marathon? Laat het weten, zodat je je mede-Mahjongers een onvergetelijk evenement kunt bezorgen. Dit kan via: mahjonghilversum@gmail.com

Info teams