NMB_ranglijstleider_eveline_broersAfgelopen zaterdag werd in Hengelo het zesde toernooi gespeeld dat meetelt voor de Nationale MCR-ranglijst. De uitslag van De Rode Draak Twente heeft gezorgd voor een zeer spannende apotheose bij het Daja & 13 Wezen-toernooi op 22 november.
Net als winnaar Marjan van den Nieuwendijk scoorde Eveline Broers in Twente de maximale 16 punten. Ranglijstleider Neil Corné eindigde op de derde plaats met drie punten minder. Omdat de Almeerder alle zes toernooien speelde wordt zijn zwakste score – 8 punten bij de Reus van Rotterdam – geschrapt. Hij komt daarmee op 64 punten.
Eveline Broers totaliseert na vijf toernooien 65 punten en klimt van de vijfde plaats naar de koppositie in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.
Behalve Broers en Corné is Marianne Croeze kanshebster op de titel. De ENMV-speelster deed aan vier toernooien mee en heeft geen aftrekresultaat. Zij kan in Berlicum dus nog 16 punten aan haar totaal toevoegen, haar concurrenten nog maximaal 8 respectievelijk 7.