Leider MCR-ranglijst Neil CornéNeil Corné is opnieuw aan kop verschenen van de MCR-ranglijst. In het eerste kwartaal van dit jaar prijkte hij daar al dankzij winst op het Kongroverstoernooi en een degelijke prestatie bij het Valentijnstoernooi.
Na de Reus van Rotterdam verdrong Gerard van der Bie de Almeerder van de eerste plaats, maar met een score van 14 punten op de ‘Dutch Open’ herovert die deze positie weer.
Diana Westdijk en Yvonne van der Heide vervolledigen de top-3. Ans Hoogland maakt – dankzij haar podiumplaats in Berghem – een reuzensprong naar de 7e plaats. Het Negen Poorten-toernooi biedt de volgende mogelijkheid om punten te scoren.

Leider RCR-ranglijst Marian PeerdemanNa het Natsu no taikai-toernooi van 20 juni staat Marian Peerdeman nog steeds in pole position op de RCR-ranglijst. Ze eindigde nog juist positief op dit toernooi dat Gerda van Oorschot won. Désirée Heemskerk steeg – zonder te spelen – naar de tweede plek, omdat Martijn Klaar in Oss geen goede dag had.
Harry Kal had die wel (2e met 123.300 punten) waardoor hij met stip de top-10 binnenstormt (7e). Op het Oranda Sai Kou-toernooi kan de concurrentie proberen de Vughtse leider van haar troon te stoten.