door Olav Sommers

Voormalig lid van Tsumo!, Michael van der Sluijs, is samen met zijn Roemeense vriendin naar Roemenië geëmigreerd. Na het oprichten van de Nationale Mahjongbond aldaar volgde afgelopen weekend het eerste riichi toernooi. En dat verliep voor de Nederlandse deelnemers best wel voorspoedig.
In een veld van 36 deelnemers uit 16 verschillende landen bleven de ‘gezusters hamster’ (Jacqueline Oudshoorn 21e en Marjoleine Lips 22e), net als bij Bamboe Acht, onafscheidelijk. Pieter Potmeer pakte met zijn 17e plek een mooie herinnering mee. Dat zou je voor Ivar Bouwman (15e) ook kunnen zeggen, ware het niet dat hij voor aanvang van de laatste ronde nog 3e stond. We spreken in dit geval dus meer van een illusie.
Als je het positief bekijkt pakt Anneke Keyl een heel mooie 3e plaats. Als je het negatief benadert vergooit ze met een slechte laatste ronde de eindoverwinning. En als geluk sommigen in de steek laat, zijn er andere die daar van profiteren. En dat is dus Olav Sommers. Met een schitterende eerste en dag en een moeizame twee bleef hij net genoeg punten voor om het eerste Roemeense riichi toernooi op zijn naam te schrijven.

Dankzij zijn toernooizege klimt Sommers naar de tweede plaats op de Europese Riichi Ranglijst [red.]

vlnr: Sheila Hansen (2e, Denemarken) – Olav Sommers (winnaar) – Anneke Keyl (3e)

Uitslag