Een kleine drie jaar geleden realiseerde Haagse Kringen, de mahjongclub uit de Residentie, het al langer levende idee om een Nederlands Kampioenschap voor clubteams te organiseren. De première werd een daverend succes, met louter positieve reacties en een spannende strijd.
De Gouden Draak uit de regio Zuidoost-Gelderland veroverde de felbegeerde titel van ‘Beste MCR-club van Nederland’ en zag dat als een mooie aanleiding om de tweede editie te organiseren. De coronaepidemie is er debet aan dat deze pas vandaag kom plaatsvinden. Dertien clubs vaardigden een kwartet – in principe twee competitiespelers en twee recreatieve spelers – af naar Elst.

Dertien kwartetten aan de start van het 2e NK Clubteams (in basisschool Stap voor stap te Elst).

De teams van De Kongrovers (Amsterdam) en Bamboe Acht (Heemstede) nemen de beste start. Beide scoren in de eerste ronde 14 punten. In de volgende speelronde spelen de Amsterdammers zich naar een ongedeelde leiding en slaan een gat van 3 punten. Na de lunch doen de Heemstedenaren dat verschil weer volledig teniet, zodat beide teams met 29½ punt de laatste ronde ingaan. ENMV (26½,) Haagse Kringen (26), De Negen Poorten (26), regerend kampioen en gastheer De Gouden Draak (25) en Niiji (24) zijn zeker nog niet kansloos.
Het viertal van Bamboe Acht – allen competitiespelers – bleek als enige over nog genoeg uithoudingsvermogen te beschikken. Waar De Kongrovers nog slechts twee tafelpunten aan hun totaal konden toevoegen, verzamelden zij er – onder aanvoering van de ervaren benjamin Luuk – nog eens 10. Bamboe Acht mag zich dus een jaar lang de “Beste MCR-club van ons land” noemen. Bij monde van bestuurslid Jacqueline Oudshoorn zegde men toe de derde aflevering van dit NK Teams te zullen organiseren.

De drie beste clubkwartetten van Nederland

De vertegenwoordigers van de nieuwe landskampioen: Bamboe Acht (Ineke Koster, Ronald Lammers, Annet Kitslaar en Luuk van Balkum

Tweede plaats: Haagse Kringen

Derde plaats: Niiji

Beste individuele speler: Luuk van Balkum (16 punten)