Zaterdag 25 september was het eindelijk weer zo ver. Het Riichi Ura Dora toernooi vond plaats in Hendrik-Ido-Ambacht.

Met een viertal debutanten en ook een groot aantal jonge deelnemers ging het toernooi om 10.00 uur van start.

Na de eerste ronde stond Yvonne van der Heide (Bamboe acht) met 55.600 punten aan kop, gevolgd door Vera Drost (Negen Poorten) en Robert Bodde (Silence of the Winds). Van der Heide maakte aan het eind een hele mooie hand van vier gesloten punten, Tsumo en Riichi waardoor ze 32.000 punten verdiende.

Drost handhaafde zich na de tweede ronde in de top 3. Ze voerde het klassement aan, gevolgd door Yu Bi (Tsumo!) en Sonja Meulendijk (Niji).

Helaas scoorden de laatste twee in de derde ronde een 3e plaats waardoor ze naar de 11e en 12e plaats duikelden.

Trees Meijer (Silence of the Winds) nam het in deze ronde op tegen drie “jonkies”. En ze won op overtuigende wijze. Ze steeg naar de 3e plaats. Nipt achter Bodde die weer terug was in de top 3. Met nog één ronde te gaan, leidde Drost met ruim 20.000 punten voorsprong het klassement.

In de vierde ronde viel de beslissing. Drost viel door een 2e plaats terug uit de top 3. Meijer wist zich door een overtuigende 1e plaats in deze ronde te handhaven en steeg naar plaats 1. Ze wint dit toernooi! Tweede wordt Van der Heide en op de derde plaats eindigt Bodde.

Al met al een geslaagd toernooi met enthousiaste deelnemers, vele vrijwilligers en (weer) stralend weer!

Uitslag op Tsumo!-website