Van 1 t/m 3 november wordt in het Franse Villefranche-sur-Saône het Wereldkampioenschap Mahjong (MCR) gehouden. Uit een deelnemersveld van 256 spelers uit 19 landen zal de nieuwe Wereldkampioen voortkomen. Zij spelen zowel op vrijdag als zaterdag vier ronden van twee uur, waarna het veld in 16 groepen van 16 wordt verdeeld. Op zondag speelt men nog twee ronden, maar slechts de beste zestien spelen daarin nog om de titel.

De vijf tot nu toe gespeelde WKs leverden steeds een Chinese winnaar op. Viermaal wist een Europeaan een podiumplaats voor zich op te eisen. In 2007 – tijdens het eerste WK – leverde Désirée Heemskerk de beste Nederlandse prestatie door als 10e te eindigen.

Ons land levert de volgende 28 spelers (in volgorde van de Europese ranglijst).

Ans HOOGLAND
Eric VAN BALKUM
Twan VAN DEN NIEUWENDIJK
Marianne CROEZE
Joke DE JONG
Marjan VAN DEN NIEUWENDIJK
Olav SOMMERS
Zeger DE JONG
Ad VAN DER LINDEN
Eveline BROERS
Anja VAN OORSOUW
Martin VAN THIEL
Luuk VAN BALKUM
Barry DE VOS
Pauline VAN DER LINDEN
Dennis BOEKSTAAF
Wil MEIJER-KAL
Yvonne VAN DER HEIDE
Sandra VAN WIJNGAARDEN
Mattheu VAN OORSOUW
Jacqueline OUDSHOORN
Diana WESTDIJK
Rudy WONG-CHUNG
Berry HEIJN
Anneke KEYL
Jaap CROEZE
Jan WARBOUT
Marjoleine LIPS

Negen van hen – Marianne en Jaap Croeze, Wil Meijer-Kal, Yvonne van der Heide, Zeger de Jong, Ad en Pauline van der Linden, Diana Westdijk en Rudy Wong-Chung namen al eerder aan een WK deel.
De Eerste Nederlandse Mahjong Vereniging (ENMV) is met acht deelnemers hofleverancier voor dit WK, Mahjongclub Bamboe Acht levert er zeven en kreeg deze week aandacht in de lokale pers.

Klik op de afbeelding om het artikel online te lezen (p. 3)