(aankondiging)

Op zaterdag 6 april 2019 laten beoefenaars van dammen, go, schaken, mahjong en othello in Hilversum zien hoe boeiend deze spellen zijn. Tussen het startschot om 10.00 uur en de prijsuitreikingen om 16.30 uur zullen er in het centrum talloze partijen worden gespeeld en zal worden gestreden om de ‘Hilversum denkt’ titel voor dammen en go. Daarnaast hopen we stiekem dat iemand in staat is om Hans Böhm te verslaan.

Wilt u kennismaken met dammen, go, othello, schaken en mahjong?
Dan kunt u deze hele dag terecht op het plein de Kerkbrink en in de Kerkstraat bij Perry Sport – de oorspronkelijke importeur van mahjong in Nederland (in 1923) – waar gedurende de hele dag wedstrijden en demonstratiepartijen van deze denksporten worden gehouden. Daar staan mensen klaar om de spelregels en het spel van uw keuze te leren, zonder u vooraf op te geven.

Highlights op deze dag:

 • Leden van Mahjongvereniging De Groene Draak laten zien hoe Mahjong gespeeld wordt.
  Na enige uitleg kunt u wellicht een spelletje meespelen.
 • Dammen: er vindt een spectaculair sneldamkampioenschap plaats in een tent op Kerkbrink.
 • Go: een rapid Go-toernooi in de tent op de Kerkbrink.
  Ter plekke wordt ook info over het Go-spel gegeven voor alle leeftijden.
 • Othello in of bij de tent op de Kerkbrink: er worden demonstratiepartijen gespeeld en er staan mensen klaar die uitleg geven. Iedereen kan spelen met of tegen ervaren spelers.
 • ‘s Ochtends gaan wijkteams tegen elkaar schaken.
  Schaakmeester Hans Böhm geeft de zaterdagmiddag een schaaksimultaan, iedereen kan meedoen! Er zijn ook schakers aanwezig die de spelregels kunnen uitleggen.

Meer informatie: www.hilversumdenkt.nl