Zaterdag klonk weer veelvuldig ‘Gelukkig nieuwjaar’ uit de kelen van de 108 deelnemers aan het Kongroverstoernooi.
In denksportcentrum BOKO zien de MCR-spelers elkaar traditiegetrouw weer voor de eerste keer.
Om 10.30u opende organisator Gert van der Vegt het nieuwe mahjongseizoen met een druk op de timer.
Voor sommigen betekent dat de kans om af te rekenen met een teleurstellend verlopen 2018, anderen hopen het succes van vorig seizoen te herhalen.
Barry de Vos (De Negen Poorten) zit in de laatste categorie. Bij de zes landelijke toernooien (incl. Bondstoernooi) waaraan hij deelnam eindigde hij steevast in de top. Het leverde hem een 5e plaats op in de Nationale MCR-ranglijst.
Na drie ronden in Zaandam was hij de enige met de maximale 12 tafelpunten. In de laatste ronde scoorde hij 2 punten en werd door ‘good old’ Leni Janssen gepasseerd. De speler van De Hoeksteen van Utrecht verzamelde in haar vier partijen meer mahjongpunten. Diana Westdijk hoopt een minder seizoen achter zich te laten. De ENMV-speler begint 2019 in elk geval goed met een derde plaats.
Annechien Deurloo (Haagse Kringen) debuteert dit jaar bij de competitiespelers. Ze speelt pas een paar jaar mahjong en kwam luttele 3 mahjongpunten te kort voor een begeerlijke Kongroverstrofee.

vnlr: Barry de Vos (2) – Leni Janssen (winnaar) – Jaap Croeze (als stand-in voor Diana Westdijk, 3e)

64Zeger de Jong1-424

Bij de recreatieve spelers ging de overwinning naar Ida Osinga. De speler van De Drie Seizoenen is een vaste podiumklant bij de toernooien waaraan ze deelneemt. Tiny Leeuwenstein (Zaanse Muur) was de enige die haar – in ronde 1 – wist te verslaan. Ook Marcel Tjon-A-Sam (Groene Draak) moest slechts een keer zijn meerdere erkennen – in winnaar Osinga – waardoor hij eveneens 14 tafelpunten totaliseerde. Met 12 tafelpunten reikte Michel Lamers (De Negen Poorten) tot de derde plaats. Net als zijn podiumcollega’s passeerde Ans Dalhuisen (Rode Draak Twente), die na drie ronden nog aan de leiding ging met evenzovele overwinningen.

vlnr: Marcel Tjon-A-Sam (2e) – Ida Osinga (winnaar) – Michel Lamers ( 3e)