Onlangs is bekend gemaakt dat er een wereldkampioenschap MCR gaat plaatsvinden in Italië (Pisa) in het jaar 2019. Dit nieuws kwam naar voren via een Facebook-post en is inmiddels ook terug te vinden op de website van de World Mahjong Organization (WMO).

Om deze reden zal de NMB MCR-ranking 2018 het uitgangspunt vormen voor kwalificatie voor dit toernooi. Het aantal beschikbare plaatsen voor Nederland en de precieze datum van het toernooi zal hopelijk snel bekend gemaakt worden door de Italiaanse organisatie en door de European Mahjong Association (EMA).

Iedereen die zich wil kwalificeren dient minimaal vijf (5) toernooien te spelen om zich te kunnen kwalificeren. Voor 2018 staan de volgende toernooien nog op de kalender:
19 mei: Het Schoon Spel-toernooi
16 juni: De Reus van Rotterdam
30 juni & 1 juli: Mahjong Dutch Open
8 september: Het Negen Poorten-toernooi
20 oktober: Het Rode Draak Twente-toernooi
3 november: Het Domtorentoernooi