In het Dorpshuis aan de Henk Lensenlaan 2a vond op 8 januari jl. de oprichtingsvergadering plaats van de Vogelenzangse Mahjongclub met de naam De Paarse Draak. We spelen de MCR Variant.
De club telt 15 leden, zijnde 13 dames en 2 heren. Geen club kan zonder bestuur, dus dat bestuur is deze avond ook gekozen en bestaat uit drie personen.

De Paarse Draak dankt zijn naam aan het feit dat een groep enthousiaste aspirant-leden in april 2017 een prachtig bloemenmozaïek hebben gemaakt dat dankzij de kleur van de bloemen resulteerde in een paarse draak.
Elke maandagavond wordt vanaf half 8 tot 10 uur (19:30 / 22:00) in de foyer van het Dorpshuis met veel enthousiasme Mahjong gespeeld in verschillende sterktes.
Er wordt in principe 10 maanden per jaar gespeeld (m.u.v. juli en augustus)
Aangezien Jan Warbout ook lid is van deze club hebben wij het voordeel als club dat er cursussen gegeven kunnen worden tijdens de maandagavond en de hoop is dan natuurlijk dat de club qua aantal leden zal gaan groeien. Ook zijn mensen van harte welkom, die nu bijvoorbeeld thuis mahjong spelen of zij die nog beter willen spelen.
We hebben veel ambities en we hopen dat de nieuwe Mahjongclub “De Paarse Draak” Vogelenzang als Mahjong-dorp op de Nederlandse kaart gaan zetten.

Een van de ambities is om – in navolging van Mahjongclub Haagse Kringen – in het voorjaar een debutantentoernooi te houden.
Plan is dat toernooi te laten plaatsvinden op zaterdag 14 april 2018 in de grote zaal van Het Dorpshuis Vogelenzang. Speel je korter dan twee jaar Mahjong (MCR), noteer deze datum. Binnenkort volgt meer nieuws van ons.
Nota bene: vanaf 14 april staat Vogelenzang geheel in het teken van de bloemenmozaïek. Meer dan 30 kunstwerken worden per hyacintkelkje in diverse kleuren, gemaakt. Vaak verwijzen die naar een actuele gebeurtenis, maar wij gaan natuurlijk voor een echte paarse draak. Je bezoek stellen we op prijs.
Wil je meer weten? Onze contactpersoon is Marian Paap (paapgj@quicknet.nl).

Ivonne Tollenaar