Martijn Gulmans is gestrand in de achtste finale van het WK Riichi in Las Vegas.
Na twee hanchans aan tafel 8 moest hij zijn meerdere erkennen in Katsuo Takeda (Verenigde Staten) en Lena Weinguny (Oostenrijk).
De Furiten-speler scoorde twee negatieve resultaten: – 9500 en -34700.
De enige Japanse speler aan zijn tafel, Aki Nikaido, wist hij wel achter zich te houden.
Ondanks zijn verlies presteerde Gulmans uitstekend. Niet eerder bereikte een landgenoot de finaleronde op een Riichi WK (al werd Désirée Heemskerk natuurlijk wel tweede op het Europees Kampioenschap, vorig jaar).

Tafel 8 in de achtste finale.
foto: Mahjongnews.com


Inmiddels zijn de acht halvefinalisten bekend. Onder hen bevinden zich de twee spelers voor wie Martijn Gulmans moest buigen: Katsuo Takeda (Verenigde Staten) en de enig overgebleven Europese vertegenwoordiger, Lena Weinguny. De Oostenrijkse compenseerde een zwaar verloren eerste kwartfinalepartij met een blinkende tweede en voegde zich zo bij de beste acht. De andere gekwalificeerden komen allen uit Japan: Yuumi Uotami, Ryuichi Masuda, Masaharu Tomotake, Yutaka Nakamura, Yukio Yoshida en Hiroyuki Yamada.