Martijn Gulmans zal de finaleronde spelen op het WK Riichi in Las Vegas.
De Furiten-speler ging de 9e en beslissende hanchan in op een 30e positie. Dankzij een positieve score (~ 18.000 punten) wist hij zijn klassering zelfs te verbeteren tot een 23e plek, ruimschoots voldoende dus voor het bereiken van de laatste 32.
Een Europese speler – de Oostenrijkse Leny Weinguny – bereikte zelfs de top 10, die verder uit louter Japanners bestaat.
Bij de ‘happy 32’ bevinden zich vier Europeanen, twee Amerikanen en 26 spelers uit het Land van de Rijzende Zon.

Martijn Gulmans aan de speeltafel tijdens de 9e hanchan.
foto: Cor Hoogland

Nu volgen vier maal twee hanchans waarin het finaleveld steeds wordt gehalveerd.
Na de negen gespeelde hanchans vinden we de vier andere landgenoten terug op de 114e plaats (Martijn Klaar), de 139e plaats (Nicole Haasbroek), de 212e plaats (Ans Hoogland) en de 222e plaats (Cor Hoogland). Zij komen nog in actie in het zogenoemde ‘side event’, waarin ze vermoedelijk nog zes hanchans spelen.