John Kuijpers Nederlands Kampioen Riichi 2016

John Kuijpers Nederlands Kampioen Riichi 2016

De Riichi Dutch Open is voor John Kuijpers een drievoudig succes geworden.
Allereerst verliep het tweedaagse toernooi onder zijn leiding organisatorisch vlekkeloos, ten tweede schreef hij het op soevereine wijze op zijn naam en – zo blijkt uit de definitieve Riichi-ranglijst –  behaalde hij daarmee ook nog eens de nationale titel.
De krap 180.000 punten die de Udenaar in Oss bijeenspeelde katapulteerden hem overtuigend naar de top van de eindranking. Janco Onnink handhaafde zijn tweede plaats en leider Nicole Haasbroek eindigde uiteindelijk als derde.

Kuijpers volgt Martijn Klaar op als Nederlands Kampioen. Tijdens het Bondstoernooi op 10 december zal de nieuwe titelhouder worden gehuldigd, samen met de aanstaande MCR- en NTS-kampioenen.