chinees_maskerHet Nederlands Kampioenschap 2016 voor Recreanten werd gehouden in Pulse, Benschopperweg 324, IJsselstein op zaterdag 1 oktober 2016.
Al vroeg bogen de deelnemers van tien verschillende clubs zich over een masker met nummer. Dit nummer staat voor je loopbriefje en bepaalt je medespelers. De zon scheen, de koffie was klaar. De begroetingen gingen over en weer. Leuk om elkaar weer te zien.

burgemeester_van_domburgMahjongclub De Oase viel dit jaar de eer te beurt om dit toernooi te organiseren. Voorzitter Ieneke Marsidi heette de aanwezigen van harte welkom. Ze riep iedereen op om de kampioen van vorig jaar, Luuk, goed dwars te liggen. Ze wenste allen een heerlijke speeldag. Daarna gaf ze het woord aan burgemeester Patrick van Domburg. Hijheeft wel eens Mahjong gespeeld maar vindt het een moeilijk spel en heeft respect voor alle spelers maar de nieuwkomers in het bijzonder. Met ‘Veel succes voor iedereen’ en een dreunende gongslag opende hij het toernooi en kon er gespeeld worden. Op zijn tenen liep hij tussen de tafeltjes door en hij maakte hier en daar een foto voor zijn Twitter-account.

Het roeren van de blokjes was op twaalf tafels tegelijk goed te horen.  Na de eerste ronde was het tijd voor witte broodjes kroket, salade, ham, kaas en fruit toe. In totaal zijn er vier ronden gespeeld. Soms was het jubelen om 4 tafelpunten maar soms ook treuren om 0 tafelpunten. Zo gaat dat in het spel Mahjong.

Na ieder spelblok werd er in de bar even bijgepraat. En de Uitslagenlijst werd goed in de gaten gehouden; was je gezakt of juist gestegen in de rangorde. Altijd leuk. Tegen zes uur was het gedaan.

Een drankje met bitterballen was een aardig besluit.

Ieneke verzorgde de prijsuitreiking en had een poedelprijs voor Lineke, de troostprijs voor de 0-mahjongpunten van Ada. De spanning werd opgevoerd want de 3e prijs ging naar Peter, de 2e prijs ging naar Bert maar de nieuwe Nederlandse Kampioen 2016 was een Oase-lid en wel Janet Vlug! Van harte proficiat allemaal.

Er waren bloemen voor de scheidsrechter Anneke en Bondsbestuurslid Ria.

Een tevreden Mahjongspeelster

Bekijk ook het Fotoalbum en de volledige uitslag