Vrijdagochtend reden wij, John & Els, lekker op ons gemakkie naar Hannover.
Net na de middag arriveerden we bij het hotel en na snel ingecheckt te hebben reden we naar de Maschsee; een groot meer in het midden van Hannover.

Biergarten, geen straf ...

Biergarten, geen straf …

We kregen deze tip van een Duitse collega en de raad om zeer zeker Pier 51 te bezoeken. Daar ligt namelijk een prachtig restaurant, half boven het water met een magnifiek uitzicht én … ernaast hebben ze een Biergarten. En laten ze daar nou net heel lekker bier hebben; de Franziskaner Weizen.
Het restaurant was helaas gereserveerd voor een besloten gezelschap, maar in de Biergarten zitten was geen straf. Wat besteld en heerlijk onder de bomen genoten van het prachtige weer en alle activiteiten op en rond het meer.
Heerlijk wegdromen dus… en het Mahjongtoernooi was toen nog ver weg.

NMB_Duitse_RCR_Open_3

Tactiek bepalen …

Vervolgens zijn we iets verderop naar de New Town Hall gegaan, een imposant gebouw, met binnen o.a. vier maquettes van Hannover in allerlei jaren, wat erg interessant was om te zien.
Maar goed, deze toeristische activiteiten zijn natuurlijk leuk, maar het werd tijd om ons te gaan voorbereiden op het toernooi. Dus ging ik alvast overdenken welke strategie te volgen.
We zijn die avond nog even op de locatie gaan kijken en daar werd natuurlijk gespeeld.

NMB_Duitse_RCR_Open_1
Het toernooi werd gehouden in de Jazzclub, wat een erg leuke locatie is. Net voor het begin was er wel even wat stress, omdat iemand zich op het laatste moment had afgemeld, een nachtmerrie voor iedereen die een toernooi organiseert. Gelukkig hebben ze nog, op korte termijn, een extra reservespeler kunnen regelen.

De eerste dag begon voor ons beiden goed; na twee rondes stond ik op de 8e en Els op de 10e plaats. Helaas konden we dit niet volhouden, ook op zondag niet. Uiteindelijk heb ik twee tafels gewonnen, werd 1x tweede, 5x derde en 1x vierde. Els won twee tafels, werd 1x tweede, 4x derde en 2x vierde. Uiteindelijk eindigde ik op de 19e plaats en Els op de 33e plaats.

Wij kijken terug op een voor ons geslaagd toernooi. We hebben weinig weggegeven en hebben goed verdedigd. Maar ja, daar win je geen toernooi mee. Ik denk dat we een aardig potje kunnen riichi-en, maar we hebben met “tovenaars” aan tafel gezeten en tactische dingen gezien, dan hebben wij nog heel wat te leren. Vooral de jongere spelers zijn erg handig in dit spel, ze zijn gewoonweg niet te houden.

Natuurlijk heb je een dosis geluk nodig, maar wij vinden ook dat we nog skills te kort komen.
Hier moeten we dus aan werken, willen we straks op het EK een beetje beter voor de dag komen.

Duitstalig verslag met uitslag