Dit weekend is in Amstelveen de Riichi Dutch Open (MERS-II) gespeeld. De organiserende vereniging Roode Vijven bracht – ondanks twee afmeldingen op het laatste moment – een veld van 64 spelers bijeen dat streed om de winst in het European Go Cultural Center.
Na de eerste dag leidde Eveline Broers, maar de IJsselsteinse had een minder succesvolle zondag. Ze zakte naar de 9e plaats. De Fin Tom Mustonen stond halverwege op de 8e plaats, mede dankzij de hoogste rondescore van het toernooi: 92500.
Op dag twee voegde hij daar direct tweede ‘monsterscore’ (86300) aan toe. Ook in de drie laatste ronden boekte hij positieve scores en won zo het toernooi. Op 50000 punten achterstand eindigde de Duitser Patrick Steinke als tweede. Van 49 deelnemende landgenoten wist Martijn Gulmans het podium te halen. Vijf anderen haalden ook de top 10.

De prijswinnaars

vlnr Jens Smikalla (4e) – Tom Mustonen (1e) – Patrick Steinke (2e) – Martijn Gulmans (3e)

De Dutch Open was het laatste van de zes toernooien op de kalender voor de nationale RCR-ranglijst. De beste vier resultaten daarvan tellen. De uiteindelijke nummer 1 van die ranking is de nieuwe Nederlands Kampioen. Op het aanstaande Bondstoernooi zal de nieuwe titelhouder worden bekendgemaakt en gehuldigd.

[fusion_old_table id=20 /]