Dit weekend wordt in Amstelveen de Riichi Dutch Open (MERS-II) gespeeld. Een veld van 64 spelers strijdt om de winst in het European Go Cultural Center. Voor de 49 landgenoten betreft dit het laatste toernooi dat meetelt voor de nationale RCR-ranglijst. De uiteindelijke nummer 1 van die ranking is de nieuwe Nederlands Kampioen.
Na de eerste dag gaat Eveline Broers aan de leiding in het toernooi. Ze behaalde in elke hanchan een positieve score en verdrong in de laatste partij Ans Hoogland van de koppositie. Hoogland is nu tweede, voor de Slovaak Juraj Jerguš.
Ranglijstleider Martijn Klaar zal zondag alle zeilen moeten bijzetten om de nationale titel daadwerkelijk te grijpen. Hetzelfde geldt voor de andere spelers uit top 5 van die ranking. Vooralsnog doet Eveline Broers (6e) dus goede zaken.
NMB_Dutch Open_Riichi_Nicole

[fusion_old_table id=19 /]