Op een stralende, frisse oktoberzondag kwamen 28 recreatieve spelers in Oss bijeen voor de lustrumeditie van het Skôn Spel-toernooi. Vorig jaar fungeerde dit toernooi als Nederlands Kampioenschap en bevolkten louter thuisspelers (van Mahjonggezelschap Schoon Spel) het podium.
Ditmaal stonden daar twee spelers van Bamboe Acht – Lies Boskamp-Dik en jeugdspeler Luuk van Balkum – en Nanny Verheijen namens De Vier Winden.
Het tweetal uit Heemstede ging volgde eenzelfde prestatiecurve: tafelwinst in de eerste, derde en laatste ronde en een ‘slippertje’ in de tweede. De nummer drie uit Loon op Zand bewaarde het beste voor het laatst: 2-2-4-4.
In de afgelopen maand mocht de NMB een tweede juniorlid verwelkomen. Fenne Schuurmans debuteerde met 5 tafelpunten en een 22e plaats. Zoals spreekstalmeester Olav Sommers het treffend uitdrukte “De jeugd heeft de toekomst”.

vlnr Luuk van Balkum, Lies Boskamp-Dik en Nanny Verheijen

vlnr Luuk van Balkum, Lies Boskamp-Dik en Nanny Verheijen

Winnares Lies Boskamp vatte haar succesvolle dag als volgt samen:

Dat was me het dagje wel, zeg! Heerlijk gespeeld de hele dag. Ja, het ging goed, ik kreeg mooie handen en kon er wat mee. Eigenlijk gingen we in de eerste drie rondes met elke tafel toch zo’n beetje gelijk op. Toevallig won ik wel twee keer, maar veel verschil was er niet. De tweede ronde maakte ik twee tafelpunten en had, ondanks een ‘goed gevoel’ toch niet het idee die dag de wisseltrofee mee naar huis te mogen nemen. Een wisseltrofee waarvan ik wel meteen zei die erg mooi te vinden.

2015: Lies Boskamp-Dik

2015: Lies Boskamp-Dik

Na de lunch haalde ik dus ‘helemaal niet overdreven goed gespeeld’ en weer niet bijzonder veel verschil met de anderen opnieuw vier tafelpunten. Toen stond ik bovenaan.
In de laatste ronde gaf Joop mij steeds mahjong. Soms kon hij het echt niet weten en af en toe vergiste hij zich. Ik kreeg ontzettend mooie handen en maakte de ene hoge hand na de andere.
Enen en negens met winden en draken, 32 punten, hoogste 4 en ik weet al niet wat allemaal, ik kreeg de stenen en maakte mahjongs.
Ik had gewoon de Wong en nu ook nog die mooie wisseltrofee!

Dank organisatiemensen van deze dag! Echt niet (alleen) omdat ik won, het was een heel gezellige dag. De sfeer was goed en geen onvertogen woord is er gevallen. Alles was super!! Ik kom volgend jaar graag weer om te proberen die trofee te behouden of aan de volgende winnaar te overhandigen!

NMB_Uitslag_Skon_Spel_2015[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]